Țânțarii și oamenii

            Țânțarii au multe în comun cu oamenii. Țânțarii caută sângele cald omenesc. Și în special sângele proaspăt.  Te urmăresc de la distanță. Se apropie de tine ușor-ușor. Îți caută punctele vulnerabile. Introduc acul cu saliva care deturnează de la mușcătură încât tu să nici nu știi că el te mușcă și că îți face rău. După care pleacă la următoarea victimă sau dacă te vede mai disponibil de a mai fii mușcat, te mai înhață. Există momente în care tu îl privești în față și îl vezi că te mușcă. Ei atunci e vorba despre o altă situație. Și anume situația în care îl vezi că te mușcă și simți că te mănâncă. Dacă simți că te mănâncă înseamnă că te-a înțepat deja alt țânțar. Și cel la care te uiți e unul care te fură pe față sau te fură în baza faptului că altă mușcătură ți-a dat semnalul că : Băi, am fost mușcat!

          Așa de bine se aseamănă anumiți oameni cu țânțarii. Cred că în mare parte de asta există și în păduri. Chiar și acolo unde te duci să evadezi din jungla urbană, dai de țânțari care îți amintesc de acea junglă urbană. Oamenii din viața ta se află și în postura de a se apropia de tine ca țânțarii. Te studiază să verifice ce sânge ai, sânge albastru sau roșu, sânge de aspie sau neurotipic, dacă ești mai viguros, dacă ai sângele sănătos, dacă ești la pungă gros, dacă ești mai plinuț sau mai osos. Treburi de genul ăsta. După ce ți-au scanat potențialul profitabil de pe spinarea ta, se apropie încet și trec la acțiune. Inserează un mijloc de sustragere pentru a beneficia de ceva din ce doresc la victimă. Poate atenția victimei, atenția de care se bucură ea, niște beneficii care țin de acea persoană și de care vrei și tu să beneficiezi. Cât timp sustragi acele bunuri și ți le pui în posesie,  persoana de la care sugi în general nu știe că are un vampir lângă ea. De obicei, când oamenii își dau seama că au găzduit vampiri, țânțarii sunt plecați cu marfa, cu sângele bun prin care își vor depune ouăle. Așa și oamenii care stau lângă ceilalți pentru scopul exclusiv egoist de a se folosi de ce au ei ca să își construiască ei ceea ce au nevoie pentru ei și apropiații lor. Așa ca și țânțarii.

           Țânțarii nu prea atacă dacă nu știu dacă ai ceva ce ei și-ar dori. În jungla urbană, acest lucru s-ar traduce prin: Nu îți pune pe facebook ce crezi că și-ar dori țânțarii de la tine! Pot să fie oameni pe care îi cunoști, pot să fie lucruri cu care te lauzi. Nu lăsa orice țânțar să știe ce ai tu sub haină. Nu fi fraier în bătaia acului de țânțar. Păzește-te și ia-ți măsuri de precauție. Nu fii gol în fața acului de țânțar. Țânțarii ca și oamenii sunt mai versatili și mai insidioși decât ar părea. Însă față de țânțar pe care îl omori când îl vezi că te suge pe la spate, în ceea ce îi privește pe oameni, din păcate sunt oameni care atunci când sunt prădați și li se trădează încrederea întorc și celălalt obraz și îi ajută chiar și pe cei care le-au făcut rău.

Lasă un comentariu