Insectele pișcătoare și cele nepișcătoare

Atunci când o insectă te pișcă ea te face să nu mai ai încredere și să te temi și de cele care nu pișcă. Ai o reacție de frică, de respingere și oareșicumva ură când vezi o insectă că se pune pe tine. Că stă pe pielea ta. Un țânțar sau o chestie micuță verde care te mănâncă pe piele. Ești îngrozit. Deși nu știi de care ar putea fi. Dar ce se întâmplă. Când te pișcă ceva, nu mai ai încredere în toată gașca de insecte. Fie că sunt pișcătoare sau nepișcătoare.

Insectele nepișcătoare sunt asemeni oamenilor care chiar vor să cunoască un om pentru ceea ce este și nu doar să îi sugă sângele. Dar din cauza faptului că a dat peste oameni pișcători care doar l-au supt, omul s-a învățat că ce i s-a întâmplat rău și suflă și în iaurt. E ca un fel de pedeapsă prin condiționare negativă. Tu ai fost mințit, păcălit, furat. Ai pățit-o. E mai bine să fii precaut. Asta dacă vrei să înveți din ceea ce s-a întâmplat. Este mult mai bine să fii precaut.Pentru că așa nuți-o vei lua. Nu vei fii mușcat. Ca și o insectă. O lași în jurul tău. Dar când se apropie periculos de mult de tine o altoiești. Vine și partea cealaltă. Temându-te prea mult de oamenii pișcători vei rata și oamenii nepișcători. Aici recomand foarte multă atenție și observare. Foarte multă grijă și circumspecție când lași un om sau o insectă să se apropie de tine. Când lași un om să se apropie, fie că ai fost păcălit în trecut sau nu, nu e ok să lași garda jos. Așa sunt de părere. Să îi dai uneori teste. Să nu crezi în totalitate ceea ce spune. Și dacă vrei să te autodezvălui să o faci gradat. Să nu verși prea mult dintr-o dată chiar de e prea plinul tău spațiu de emoție negativă. Cum sunt cei care umblă cu CFR-ul și își povestesc întreaga lor viață unui străin că, dee, nu o să îl mai întâlnească în alte împrejurări pe acel om. Sau ca cei care au trăit multe frustrări și le-au ținut în ei și vor la un moment dat să le verse pentru că nu le mai pot ține în ei.

Imagine de Harry Strauss de la Pixabay

Să ne amintim din Biblie de povestea neghinei și a bobului bun. Neghina stă cu bobul bun pentru că dacă s-ar scoate neghina s-ar lua și bobul bun. Și e important să știe oamenii să aleagă care e bob bun. Așa e și cu oamenii. Probabil că dacă nu ar fi insectele pișcătoare am fi mai ok. Dar nu am știi să apreciem faptul că există și nepișcătoare dacă nu ar fi cele pișcătoare. Depinde de oameni. Eu zic că oamenii nu ar știi să accepte ce e bun în oameni dacă nu ar păți-o cu cei răi. Însă în unele societăți sunt cam mulți pișcători și prea puțini nepișcători. E un dezechilibru. E nevoie de echilibru și grijă echilibrată. Spor la tuns iarba, la grătar și nu uitați să folosiți Autan!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s